Crayon syntax highlighter wordpress kod penceresi eklentisi

21 Nisan 2017 5.092 views 1

Bu yazımızda wordpress websitesi içeriklerinde kod penceresi eklemek için kurulum ve kullanımı çok kolay olan Crayon Syntax Highlighter eklentisinin kurulumunu ve kullanımını anlatacağız.

Crayon Syntax Highlighter, webtasarım ve kodlama eğitimi vb içerik üreten web sitesi yöneticilerinin wordpress içerikleri hazırlarken hızlı ve pratik bir şekilde kod penceresi ekleyebilmelerini sağlayan çok kullanışlı, ücretsiz ve Türkçe arayüzü olan bir wordpress eklentisidir. Crayon Syntax Highlighter eklentisini wordpress sitenize yükleyerek php,css,javascript,arduino vb bir çok kodu görselliği bozmadan içeriklerinize ekleyebilirsiniz.

Crayon Syntax Highlighter eklentisi nasıl kurulur?

Eklenti kurulumu için öncelikle ana menüdeki Eklentiler başlığı altındaki Yeni Ekle seçeneğini tıklayın. Açılan sayfadaki arama böümüne Crayon Syntax Highlighter yazarak arama yapın.

Çıkan sonuçlar içinden resimdeki eklentiyi yükleyin ve etkinleştirin.

Eklentiyi etkinleştirdikten sonra sol ana menüdeki Ayarlar başlığının altına Crayon menüsü eklenecektir. Crayon başlığına tıklayarak bir kaç basit ayar yapmamız gerekiyor.

Ayarlar penceresinin üst tarafındaki Tema seçeneklerini değiştirerek sitenizin renk uyumuna en uyumlu kon penceresi temasını seçebilirsiniz.

Font başlığından kod penceresindeki kodların yazı tipi, yazı büyüklüğü vb ayarları yapabilirsiniz.

Ölçüler başlığından kod penceresinin boyut ayarlarını yapabilirsiniz.

Araç Çubuğu başlığından kod penceresinin tepesindeki araç çubuğu ile ilgili ayarları yapabilirsiniz.

Arayüzün Türkçe olması ayarlar konusunda işimizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Eklenti ayarlarını yaptıktan sonra web siteniz için en iyi görünümdeki kod penceresini kullanabileceksiniz.

Yazılara Crayon Syntax Highlighter kod penceresini nasıl eklenir?

Eklenti yüklendikten sonra yazı ekleme sayfasındaki araç çubuğuna Crayon kod penceresi eklemek için bir buton eklenecektir.

Bu butona tıklayarak açılan pencerede ekleyeceğimiz kod türü (php,css,arduino,javascript,c++ vb) seçimini yaptıktan sonra diğer gerekli ayarları yaparak içeriklerinize kolayca kod penceresini ekleyebilirsiniz.

Örnek Görünüm;

Evet arkadaşlar Crayon Syntax Highlighter wordpress eklentisinin kurulum, ayarlar, ve kullanımı ile ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmına yazarak bize ulaştırabilirsiniz.

Like
Beğen!Bunu sevdim!Süper!Muhteşem!Eh işte!Beğenmedim!
BENZER KONULAR
YORUM YAZ